Chippen

chipreaderVanaf april 2013 is het wettelijk verplicht, om honden die na deze datum zijn geboren, te laten chippen. Voor dierenhotels is het ook verplicht om alleen gechipte honden op te nemen. Het is een maatregel om controle te krijgen op de illegale handel, malafide fokkers en handelaars in honden.

Een kat hoeft niet verplicht gechipt te worden voor het logeren in een kattenpension, maar wel wanneer deze naar het buitenland gaan of als u ze wilt verzekeren. Met zo’n chip die onderhuids wordt ingebracht is het gemakkelijk om de eigenaar van een verloren huisdier terug te vinden.
We hebben een reader in ons kattenpension waarmee we de barcode, de streepjescode waar het nummer van uw dier op staat kunnen controleren. Het chipnummer bestaat uit 15 cijfers waaruit u het land van herkomst kunt herleiden. Meer informatie over de chip en bij welke databank u uw kat kunt registreren vindt u op:  http://www.chipjedier.nl