Vaccinatieschema

Vaccineren bij AlertTijdens het verblijf in kattenhotel Alert is het verplicht om een geldig inentingenboekje voor uw kat mee te brengen. De jaarlijkse vaccinatie tegen nies- en kattenziekte is verplicht, en de jaarlijkse Bordetella inenting is gewenst. LET OP: de laatste inenting mag niet korten dan 3 weken voor het logeren gegeven zijn. De Rabiës inenting hoeft u niet aan uw dier te geven, dat is alleen verplicht als u naar het buitenland gaat. Iedere dierenarts is goed op de hoogte van het juiste vaccinatieschema. Als u zonder boekje komt of als uw kat niet of niet op tijd ingeënt is, dan moeten we helaas uw kater of poes weigeren.

Belangrijk: uw kat moet vrij zijn van parasieten! Wanneer de kat niet het gehele jaar een behandeling tegen vlooien krijgt, doe dit dan 2 dagen van te voren en vermeld de datum in het dierenpaspoort. Wanneer wij de kat moeten ontvlooien brengt Alert kattenpension daarvoor de extra kosten in rekening. We dulden geen een vlo in het kattenhuis, dus we controleren de vacht bij binnenkomst.

Regelmatig ontwormen met een goed breed werkend middel is beslist nodig. Doe dit ook niet korter dan 2 dagen voor de kat zijn vakantie!