Wanneer het regenachtig is laten de meeste honden – net als mensen – de contacten aan zich voorbij gaan. Na een tijd lang vies en regenachtig weer begint de zon weer eens fijn te schijnen. Dit lekker weer maakt de honden nieuwsgierig en actief.  Joep en Raider de Drentse patrijzen nemen graag het voortouw en gaan er samen op uit.

Lucca eist aandacht van Raider

Lucca eist aandacht van Raider

In de groep van Joep en Raider overheerst het aantal reuen. Lucca de Duitse Herder is de enige teef in de groep maar doet haarzelf zeker niet ten onder voor een reu. Sterker nog, wanneer Raider wat imposant voorbij loopt, aarzelt Lucca niet en achtervolgt ze Raider. Ze wil aandacht en laten zien dat ze net zo imposant en stoer is als Raider. Raider cirkelt zelfverzekerd rondom Lucca en loopt weer verder.

Raider negeert Lucca en gaat naar Max

Raider negeert Lucca en gaat naar Max

De stoere Max zet op de hoek van het kunstgraspodium een geurvlag neer. Zo’n groots gebaar blijft niet geheel onopgemerkt door Raider. Hij neemt het offensief, snuffelt eerst aan de hoek en daarna achter het oor van Max. Raider negeert de imposante Lucca die nog niet helemaal met Raider klaar is. Totdat Vica voorbij loopt. Vica staat ook heel stoer op zijn poten. “Hmm, dat is interessant”, denkt Lucca.

 

Lucca gaat naar een andere reu

Lucca gaat naar een andere reu

Vica de kruising Hollandse herder is ook een reu en dit trekt wederom Lucca aan. Lucca laat graag zien dat ze grote stoere teef is en dit imponeert Vica een beetje. Vica draait met haar lichaam richting Lucca zodat hij wat hoger en groter overkomt.

 

Raider loopt snel Bono voorbij

Raider loopt snel Bono voorbij

 

Ondertussen loopt Raider voorbij Bono de Bouvier. Bono is een grote hond en daar is Raider van onder de indruk. De twee hadden voor dit moment al een paar keer meer kennis gemaakt. Bono liet toen aan Raider blijken dat hij de baas is. Bono loopt nu rustig door. Raider laat nadat hij Bono’s geur heeft opgevangen een klein tongetje zien en loopt Bono snel weer voorbij.

Joep loopt wat bescheidener rond dan Raider

Joep is minder extrovert dan Raider

Joep hoeft niet perse de grootste reu uit de groep te zijn. Hij loopt net als Max ontspannen en wat minder op zijn teentjes. Vriendelijk loopt hij naar iedere hond toe en snuffelt meer dan hij plast. Raider plast op dat moment heel hoog zijn zojuist opgedane indruk tegen het hekwerk. Wellicht wil hij indirect Bono nog eens laten ruiken dat hij toch zeker wel een hele stoere reu is? Ondertussen loopt Joep richting mij en Blue de Hongaarse herdershond. Blue is intensief met zijn neus aan de grond geplakt. Joep snuffelt gezellig met hem mee.

Bono snuffelt Raider

Bono snuffelt Raider

Wanneer Raider op het podium gaat staan trekt dat het oog van alle honden. Hoe hoger je staat hoe meer aandacht je krijgt. Bono vindt de extroverte Raider heel interessant en snuffelt voorzichtig maar offensief aan de edele delen van Raider. Je kan zien dat Raider hierdoor wat verstijft. Raider krijgt hierdoor wat plankenkoorts en stapt het podium af. Volgens mij toch net iets te veel aandacht opgeëist dan wat wenselijk is.