Bij zijn aankomst was duidelijk te zien dat Kenji de Shiba Inu over een grootse wilskracht bezit. Iedere hond stapt op zijn unieke manier in zijn nieuwe omgeving. De kleine Kenji weet wat hij wil en heeft dolgraag fysiek contact met andere honden. Kenji is voor de eerste keer bij Dierenhotel Alert op vakantie. Afscheid van zijn eigenaren nemen was bij Kenji nauwelijks aan de orde. Zonder twijfel rent hij naar zijn soortgenoten; de eigenaar blijft dit maal alleen achter, Kenji is op vakantie!

Kinzy heeft intens kijkcontact met Babs

Kenji heeft intens kijkcontact met Babs

Babs de Engelse Bulldog heeft een doortastend karakter. Ze is natuurlijk ook een Bulldog, Bulldoggen staan hierom bekend. Heel direct stapt ze op Kenji af en kijkt hem aan. Stel je voor wanneer een mens jou op dezelfde wijze confronteert… Kenji raakt hier niet van onder de indruk en in tegenstelling tot veel andere honden kijkt hij niet weg. Het is dat Roy de Rottweiler – een huismaatje van Babs – enthousiast voorbij rent, waardoor Babs haar blik afwendt.

Enthousiasme is groot bij de grote honden, toch weerhoudt dit de kleinere honden niet.

Enthousiasme is groot bij de grote honden, toch weerhoudt dit de kleinere honden niet.

Danuta de Tatra is de reden waarom Roy met al zijn energie weg rent. Roy is een stoere reu en Danuta heeft veel energie. Met zijn tweeën rennen ze de hele speelweide door. Ondanks de grootte van Roy en Danuta weerhoudt dit Kenji niet om met zijn overtuigingskracht zich groots voor te stellen. Waar Babs na het energieke spelen haar tot de groten afwendt. Neemt de vastberaden Shiba Inu de mogelijkheid om Roy én Danuta speels in de rug aan te vallen.

Babs daagt Kinzy uit.

Babs daagt Kenji uit.

Als Babs dan toch nog wat gekheid over heeft en haarzelf toch tot de kleinere Kenji keert, heeft Kenji zijn ogen op een nieuwe hond gericht. Met volle focus kijkt hij Saartje aan. De uitdaging van Babs kan de vastberadenheid van Kenji niet stoppen. Zo eigenzinnig als hij is loopt hij richting de Duitse Herder en negeert hij Babs volkomen.

Kop hoog; Kinzy laat zien dat hij zelfverzekerder is dan de grote Saar.

Kop hoog; Kenji laat zien dat hij zelfverzekerder is dan de grote Saar.

Babs probeert het niet eens meer om de Inu tot haar te keren. De Duitse Herder schroomt niet voor Kenji’s kleine postuur. Toch laat Saar al door haar oogcontact al blijken dat ze minder doortastend is dan de kleine Inu. Semi stoer loopt Saar richting Kenji. Kenji heeft allang door dat deze imponerende grote Duitse Herder eigenlijk maar een klein hondje is.

De kleine slaat daadkrachtig toe.

De kleine slaat daadkrachtig toe.

Kenji leidt de tango en speelt met ieder offensief signaal van Saar. Wanneer Saar een poging doet om de dans over te nemen, slaat Kenji daadkrachtig weer terug. Met energie en wilskracht is de kleine Kenji Saartje echt te snel af.

Saartje kijkt uitgeput naar de camera terwijl Kinzy doortastend zijn ogen op Saartje houdt.

Saartje kijkt uitgeput naar de camera terwijl Kenji doortastend zijn ogen op Saartje houdt.

Na een intensieve tijd van dans en spel begint Saar wat moe te raken. De volwassen Saar is niet meer zo jeugdig als Kenji en trekt alles uit de kast om wat rust te krijgen. Weglopen, weg kijken en met de kop wegtrekken, het wil maar niet werken. De kleine Inu pup wil maar niet ophouden. Zelfs wanneer Saartje hijgend naar de camera kijkt, heeft de eigenzinnige Kenji alleen maar oog voor waar hij zin in heeft.