Op de foto staat Senna relaxt naar u te kijken en Krijntje ligt er ontspannen bij. Beide hebben voor het eerst een vakantieverblijf bij Alert. Wanneer u benieuwd bent hoe honden voor de eerste keer ons dierenhotel ervaren kan u dat vergelijken met eigen situaties op een vreemde plek. In het begin zal u misschien even afwachtend zijn, gaat u langzaamaan op de plek oriënteren en uiteindelijk – indien de situatie zich voort doet en u het vertrouwen heeft – kennismaken met vreemde personen. En juist dit laatste zorgt voor de bijzondere belevenissen uit een vakantie!

DSC_0180-

Krijntje vangt geconcentreerd een geur op.

Vergelijkbaar met een mensenhotel heeft Dierenhotel Alert tijdens de zomervakantie veel terugkerende vaste klanten maar uiteraard ook nieuwe gasten. Bijvoorbeeld Bobby – de bruine labrador – is welbekend bij Alert en is vanaf het moment dat hij een poot op onze speelweides zet weer ‘kind aan huis’. Hij heeft daarom geen emotioneel afscheid nodig en gaat direct rondneuzen. Natuurlijk gaat dit iets anders bij onze nieuwe gasten. Senna de Viszla en Krijntje de Golden Retriever hebben bij aankomst ook gesnuffeld maar als nieuwe gast trekken ze hun kop wat sneller omhoog en kijken de eigenaar nog even aan voordat hij op vakantie gaat.

De reden waarom zelfs onbekende honden graag met hun neus over de speelweides trekken is omdat onze weide geurrijke informatie van diverse honden bezit. Wellicht dat Krijntje op de foto informatie over een grote enthousiaste Newfoundlander verwerkt. Vergelijkbaar met hoe wij geconcentreerd naar een personage uit een film kunnen staren, maakt Krijntje intens kennis met de identiteit van deze geur.

DSC_0064

Senna werkt graag voor wat menselijke aandacht, dit terwijl Bobby op de achtergrond rustig eigenzinnig doorsnuffelt.

Senna en Krijntje zijn inmiddels een tijdje bij Alert en hebben het goed naar hun zin. In tegenstelling tot de eigenaren denken beide honden niet meer aan hun baasjes; ze zijn even op vakantie. Ze ervaren stap voor stap op een vrije en geheel eigen manier hun nieuwe vakantiecontacten. Krijntje geeft duidelijk haar voorkeur voor het contact met andere honden. Senna kiest daarentegen wat vaker voor de aaitjes van onze verzorgers. En als ze contact met Perro de Goldendoedle zoekt, pakt ze dit heel behouden en beleefd aan.

DSC_0080

Senna ruikt voorzichtig aan Perro

Door haar neus op te halen of voorzichtig richting de genitaliën te snuffelen maakt Senna kennis met Perro. Perro is goedgemutst, accepteert Senna’s nieuwsgierigheid en laat haar doorsnuffelen.

DSC_0174

Krijntje loopt naar Suus om te spelen

Voor Krijntje hoeft het kennismaken met honden niet voorzichtig te blijven. Haar ideale speelmaatje is Suus de Golden retriever. Het ijs is allang gebroken daarom loopt Krijntje direct op Suus af om haar te uit te dagen voor een spel.

DSC_0074

Senna paradeert en Yindee de Rotweiler kijkt toe.

Waar Krijntje het offensief naar contact van andere honden heeft geopend is Senna op een introverte manier van haar vrijheid aan het genieten. Met alle ruimte rondom haar heen steekt ze haar neus op en ontvangt frisse nieuwe geuren.

DSC_0167-

“Kom op Suus, nog een keer”, zegt Krijntje.

Krijntje heeft samen met Suus de Golden retriever het grootste plezier. Ze is niet van haar af te houden. Een tijd intensief geuren lezen en actief kennismaken verzadigt de behoefte van de honden. Krijntje en Senna hebben veel meegemaakt en kunnen fijn gaan rusten.

DSC_0210

Krijntje en Senna zoeken de rust en de schaduw op.