Tijdens de zomervakantie is er veel keuze om een geschikte speel- of wandelkameraad te vinden. Toen Haddock de soft coated wheaten terriër fier een nieuwe speelweide inliep werd hij door een aantal honden besnuffeld en begroet. Haddock is een stoere vent, negeerde de enthousiaste honden en creëerde een baan door de groep om een strategische plek te zoeken om te markeren. Knappe hond die Haddock daarvan weerhoudt.

DSC_0012

Guus de labradoedel had Haddock’s eigenzinnigheid snel in de gaten en besloot dit te doorbreken. Cooper de soft coated wheaten terriër liep vooraf zij aan zij met Guus maar kwam tot de ontdekking dat Guus was afgeleid.

DSC_0018

Toen Cooper de andere Soft coated wheaten terriër had ontdekt was hij verkocht. Haddock wilde eigenlijk nog even doorgaan met snuffelen maar dit werd onmogelijk gemaakt door het enthousiasme van Guus en Cooper. Het drietal rende de hele weide door.
DSC_0035

Eenmaal meegesleurd door het enthousiasme maakte Haddock bokkensprongen en bewoog hij mee met de fysieke aandacht van Guus. Cooper was helemaal in zijn nopjes en sprong synchroon met Haddock mee. Het spelen en hangen in de vacht bracht uiteraard veel plezier en wilde haren maar helaas brengt dit meer risico op klitten in de vacht. DSC_0041

Als reuen zijn ze aan elkaar gewaagd; ze zijn dezelfde hoogte, rasgenoten en voelen de fysieke en mentale gedragingen van elkaar aan. Guus houdt graag van een spelletje maar kwam, -hoe graag hij ook wilde- niet binnen de kring van de twee rasgenoten.

DSC_0051De twee Soft coated wheaten terriërs hadden klaarblijkelijk meer oog voor elkaar. Guus blijft met grote interesse de spelende mannen op afstand volgen. Sep de zwarte labradoedel sloot zich aan bij de spelende club. Hij is net als zijn soortgenoot Guus geïnteresseerd in de enthousiaste Softcoats. Het enthousiasme van de nieuweling wekte een grotere interesse dan de roep om zijn ‘ soort zoekt soort’.