Boef en Morris de Rhodesian Ridgebacks zijn huismaatjes en komen graag weer terug voor een vakantie bij Dierenhotel Alert. Vanaf het moment dat Boef en Morris zijn gearriveerd bewegen ze als een onafscheidelijk paar en blijven ze in elkaars buurt. Telkens is dit voor een korte duur want Morris; de stoerste van de twee voelt zich algauw een koning op vakantie en dat moet gevierd worden. Het is niet voor niets bijna koningsdag!

julesDaisy de Cane Corso weet precies wat Morris nodig heeft: ze is bijna dezelfde hoogte, houdt van wat uitdaging en heeft een enorme energie om te spelen! Ze spelen direct heel uitbundig en zijn aan aan elkaar gewaagd. Dit vindt Boef iets te druk, snuffelt daarom wat in het rond en kijkt op afstand toe. Het speelgedruis trekt andere honden ook weer aan. Jules de zwarte labrador doet graag mee en probeert Morris zijn aandacht voor Daisy te doorbreken. SNOROok Snor de Duitse Staander gaat op in de energie maar loopt liever achter Daisy aan. Snor en Bud de Engelse Bulldog hebben een duidelijke voorkeur om met teven de interactie aan te gaan, alleen kost het Bud wat meer moeite om het spelend paar bij te houden. Voor Gino de Soft coated wheaten terriër gaat het spelen ook wat te snel en houdt Boef gezelschap.

morriskustboefMorris en Daisy hebben geen oneindige energievoorraad en raken uitgeput. Met één poot op de schouder van Daisy wordt Morris met een wegkijkend gebaar verteld dat ze moe is. Morris heeft hetzelfde gevoel en gebruikt dit signaal direct om wat stappen opzij te doen. Hij loopt richting Boef. Dat het spelen was gestopt had Boef meteen opgemerkt. Ze loopt naar de hijgende Morris en geeft hem een aantal kussen voor de speelse arbeid.