Selecteer een pagina

Iwan en Bob; de Cairn terriërs op de foto zijn hier voor 2 weken vakantie. Ook Saartje, Joep en Rex verblijven op carnavalszaterdag bij hondenhotel Alert. Saartje de kruising is net zoals Iwan een wat oudere senior. Senior honden nemen het leven op een beheerstere tempo dan een jonge pup. Dit geldt precies zo bij onze oudere soortverwanten.

Senioren tijdens de carnavalsvakantie
Desalniettemin wordt er dus wel gefeest door de oudere honden. Iwan is tijdens zijn verblijf helemaal opgefleurd en is momenteel in topconditie. Hij loopt nog steeds wat moeilijk maar het is een feest om hem dagelijks te zien racen door de gangen van Alert. Hij laat veel jongere honden zelfs achter zich. Zo ziet u maar dat zotheid van alle leeftijden is. Uiteraard krijgt Iwan ook weer zijn welverdiende rust. Nadat hij naar buiten is geweest kan hij weer lekker slapen. Dat kunnen oudere honden namelijk heel fijn en goed.

Kindercarnaval
Bob is een huismaatje van Iwan en is alles behalve beheerst. Onze onstuimige jeugdige Carnavals-terriër zoekt graag het wilde avontuur op. Net als Joep de Rottweiler maakt Bob kennis met iedere hond in de speelweide. Rex de Boerenfox heeft ook graag zijn sociale contacten maar is van nature wat gereserveerder. Bob host vanuit de voorzijde met snelheid richting Rex. Joep en Iwan benaderen Rex weer op een rustige wijze. Een moment later hobbelt Rex achter Bob aan. Zo vormen de honden een polonaise bij Alert. Honden vinden het heel prettig – net zoals hun baasjes – om tijdens de carnaval soortgenoten te ontmoeten. Welliswaar doen de honden het op een iets minder zotte manier..