Selecteer een pagina

Het was vies weer vandaag. Voor de honden niet speciaal hondenweer dus. Gelukkig had ik d.m.v. buienradar een gaatje in het lelijke weer kunnen vinden om de honden rond de uitlaattijden droog te laten spelen. Mijn besluit kwam voornamelijk voor Roos de Golden retriever en Bob de Cairn terriër ten goede want die konden elkaar de hele speeltijd niet met rust laten. Roos komt hier vaak voor de dagopvang en speelt hier graag met groot en klein. Chica de Espagnol is ook van de dagopvang en snuffelt wat vrij in het rond. Bob hoort samen bij Iwan de zwarte Cairn terriër. In tegenstelling tot de bejaarde Iwan is Bob heel speels en energierijk maar toch is Iwan altijd Bob de baas. Daarom krijgt Iwan iedere dag een kusje van Bob. Bob daagt Roos graag uit en andersom gebeurt dit uiteraard ook. De drukte die ze samen veroorzaken laat Chica aan haar voorbij trekken. Nadat ze iedere hond in de weide had begroet komt de kwieke, alsmaar vrolijke Beppie de teckel, met veel energie naar mij gerent. Ook Sofke de Maltezer blijft in mijn buurt; ik sta namelijk op het punt een foto te maken ;-). Chica weet op het moment van de foto even niet wat ze moet doen met de nabije drukte, daarom gaapt ze. In de gedragsleer noemen ze dat een ‘oversprong’ -signaal. Het duurde helaas niet lang of het weer zorgde voor een spanning. Net voordat de laatste honden weer binnen waren stortte er een hagelbui in Moergestel neer. Gelukkig konden de honden schuilen onder onze schutzeilen en waren de honden snel weer binnen.